Tekniskas restaurang
Konceptet för Tekniskas restaurang bygger på framtid, innovation och hållbarhet. Grundtanken är att använda förnybara resurser, ta vara på hela råvarorna och minimera matsvinnet
Innovation genomsyrar verksamheten
Restaurangen söker ständigt efter nya och innovativa sätt att få tillgång till närproducerat även i stadsmiljö för att hålla nere transporterna. Genom att välja säsongsråvaror minskas förbrukningen av energi i exempelvis växthus eller onödiga transporter. Därför jobbar restaurangen med levande menyer.
Från svinn till bränsle
I samarbete med KDI och Generation Waste arbetar restaurangen för att minimera matsvinn. Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik så blir det svinnet till biobränsle genom Stockholm stad. Biobränslet kan till exempel bli till drivmedel för många av våra innerstadsbussar. Restaurangen är KRAV-märkt och eftersträvar att följa WWF:s matguider gällande kött, fisk och vegetabilier.
Mer om Tekniskas hållbarhetsarbete



Senast uppdaterad 30 januari 2025.